محمد محمدی ری شهری و بلند پروازی های سیاسی اش

ساخت وبلاگ

محمد محمدی ری شهری

و بلند پروازی های سیاسی اش

دکتر سید ابوالفضل حسینی 14010102

چکیده:  

به نظرم در پشت ذهن ری شهری این می گذشت که اگر منتظری از قائم مقامی عزل شود، آیت الله مشکینی که پدر خانمشان است جانشین منتظری خواهد شد! در این صورت او همه کاره مملکت در دوران رهبری مشکینی می شود و ... با مرگ مشکینی، او رهبر سوم در جمهوری اسلامی می شود!

ری شهری در روز 14 خرداد 1368 فهمید که قافیه را باخته است، اما او که گمان می کرد راز و رمز سیاست را در ایران خوب می فهمد، از پیگیری کسب قدرت دست نکشید ، اما این بار می بایست با شرایط رهبری آیت الله خامنه ای مناسبات قدرت را تنظیم کند.

اگر نشد که رهبر شود، ولی  با ریاست جمهوری هم میانه ی خوبی داشت. در این راه مقدمات لازم را انجام داد. تاسیس حزب   "جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی" (۱۳۷۴–۱۳۷۶)  را پیشنیاز این کار می دانست.  در انتخابات دوم خرداد 1376 کاندیدا شد، اما شخصیتش، جاذبه ای برای ریاست جمهوری نداشت.  حدود دو و نیم درصد از آراء را کسب کرد.  این بار فهمید که دیگر در عرصه ی سیاسی شانسی ندارد.

ری شهری هنر" بند و بست" و" بده بستان"  با حاکمیت را بلد بود که تا 75 سالگی زنده بود.

 

 

 

 

 

 

پیشگفتار: متن اخبار بدون تفسیر

 

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی، رحلت حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری را تسلیت گفتند. 

متن پیام رهبر معظم انقلاب به این شرح است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

با تاسف فراوان خبر رحلت عالم مجاهد جناب حجت الاسلام و المسلمین محمدی ری شهری، رحمت الله علیه را دریافت کردم. برای کسانی که از تقوا و سلامت نفس و مجاهدت مستمر این روحانی انقلابی باخبرند، فقدان وی ضایعه ای تلخ و اندوهبار است.

تنوع عرصه های مجاهدت این عالم ربانی، علمی، اخلاقی، انقلابی، سیاسی، اداری که همه با اخلاص و صفا همراه بود، از او شخصیتی کم‌نظیر پدید آورده بود. 

اینجانب در طول دهها سال آشنایی همواره صلاح و پرهیزگاری را در ایشان مشاهده کرده ام و امیدوارم این ذخیره ارزشمند موجب رحمت و مغفرت و علو درجات وی شود. 

صمیمانه به فرزندان محترم و دیگر بازماندگان و همه دوستان و همکاران و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. 

والسلام علی عباد الله الصالحین.   سید علی خامنه ای -  ۲ فروردین ۱۴۰۱

آیت الله خامنه ای و ری شهری

 

 

 

ری شهری  در عیادت از  آيت الله خامنه‌اي 

 

آيت الله ری شهری با حضور در بيمارستان محل بستري رهبر معظم انقلاب از حضرت آيت الله خامنه‌اي عيادت و سلامتي و بهبودی کامل ايشان را از درگاه خداوند متعال مسألت کرد.

تاريخ : یکشنبه ۱۳۹۳/۶/۲۳  - کد خبر: ۳۴۴۰۹

http://www.reyshahri.ir/post/38799/

 

به گزارش خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در پیامی به مناسبت نکوداشت آیت الله ری شهری گفت: بی گمان کوشش‌های خستگی ناپذیر این عالم ربانی، سرمشق نسل جوان در خدمت به دین و میهن خواهد بود.   ۱۳:۰۱ ۱۳۹۹-۱۱-۱۵

https://www.farsnews.ir/news/13991115000517

 

 

 

 


به گزارش عصر ایران، در شامگاه اول فروردین 1401، آیت الله ری شهری در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران دار فانی را وداع گفت. وی هنگام فوت، 75 سال داشت.
آیت الله ری شهری به دلیل بیماری های داخلی و زمینه ای از زمستان گذشته در بیمارستان بستری بود.
درباره آیت الله ری شهری
نام شناسنامه ای وی، "محمد محمدی نیک" بود ولی به محمد محمدی ری شهری شناخته می شد. نام قبلی اش "محمد درون‌پرور" بود.
او در ۷ آبان ۱۳۲۵ در شهر ری به دنیا آمد و در 15 سالگی برای تحصیلات حوزوی به قم رفت. در مدرسه حقانی، در کلاس‌های درس مرحوم آیت الله علی مشکینی شرکت کرد و در 20 سالگی با دختر وی ازدواج نمود.
  آیت الله ری شهری، در زندگی خود عناوین سیاسی و کاری متعددی داشت: وزیر اطلاعات ( اولین وزیر اطلاعات بعد از تاسیس این وزارتخانه از ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸)، دادستان کل کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت،سرپرست حجاج ایرانی، نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری، حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی و دادگاه انقلاب ارتش، نایب تولیت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و دانشگاه قرآن و حدیث. 
او همچنین حافظ کل قرآن بود.
بیشترین شناخت عمومی درباره وی به انتخابات ریاست جمهوری 2 خرداد 1376 مربوط می شود که او در این دوره کاندیدای ریاست جمهوری شد ولی نهایتاً رأی نیاورد. در آن دوره از انتخابات، سید محمد خاتمی، علی‌اکبر ناطق‌نوری و سید رضا زواره‌ای رقبای او بودند و با اعلام نتایج، مشخص شد که آیت الله ری شهری، با کسب تنها 2.5 درصد آرا، چهارم شده است.

آیت الله ری شهری درگذشت

وی هر چند تالیفات دینی متعددی داشت که از آن جمله می توان به میزان الحکمه 14 جلدی اشاره کرد ولی معروف ترین اثر وی به عرصه سیاسی مربوط است و با عنوان "خاطرات سیاسی" منتشر شده است. آیت الله ری شهری در این کتاب به روایت برخی رویدادهای دوران وزارت اطلاعات خود پرداخته و مشخصاً پرونده جریان مهدی هاشمی و بیت مرحوم آیت الله منتظری را بازگو  کرده است.
https://www.asriran.com/fa/news/831890/

 

مقدمه:

شنیدن خبر مرگ، مرگ هر کسی، باید ما را به این فکر وادارد که نوبت ما هم می شود! حتی اگر دشمن بمیرد، نباید شادی کرد. چه به قول سعدی :

 ای دوست بر جنازه ی دشمن چو بگذری    شادی مکن که بر تو همین ماجرا رود!

درگذشت جناب ری شهری، آن هم در روز اول فروردین 1401  ناخوشایند بود، ولی دیگر نه پزشکان و نه کتاب "دانشنامه ی احادیث پزشکی" ایشان نتوانستند او را نجات دهد! 

با نام محمد محمدی ری شهری، از پیش از انقلاب آشنایم. در سال های پس از انقلاب هم با جلسات تدریس اصول عقاید شان در تلویزیون بیگانه نبودم. خط فکری و سیاسی شان را هم دنبال می کرده ام. ایشان  روحانی حکومتی تمام عیاری بود و معنی قدرت را هم خوب می فهمید.  اولین وزیر اطلاعات  بود و می دانست که روابط قدرت در جمهوری اسلامی چگونه است و به خاطر همین شناخت هم بود که خطی را دنبال می کرد که به نظرم پس از درگذشت بنیانگذار نظام و روی کار آمدن آیت الله خامنه ای مسیر خود را تغییر داد.

کتاب "خاطرات سیاسی"  ری شهری:

 من کتاب "خاطرات سیاسی"  از آقای ری شهری را  در اولین روز های انتشارش خواندم  و نمایشگاه هایی که وزارت اطلاعات در زمان ری شهری و پس از او در باره ی آیت الله منتظری در شهر های مختلف دایر می کرد، دیده ام. از زمان برکناری منتظری تا امروز ( 2 فروردین 1401 )که خبر درگذشت ری شهری را دیدم، هیچ گاه نتوانسته ام نسبت به نقش او را در پشت پرده ی این برکناری، خوشبین باشم. به نظرم کارنامه ری شهری در سیاست قابل قبول نیست. او آن قدر هم شهامت نداشت که از خطای خود عذر خواهی کند.

ری شهری، داماد آیت الله مشکینی

در ذهنیت ری شهری چیز هایی می گذشت! ری شهری- وزیر اطلاعات، داماد  آیت الله مشکینی بود. پست های ایشان از آغازهم از این نسبت بی بهره نبوده است.   آن همه داستان در قضیه ی سید مهدی هاشمی ( برادر داماد منتظری) برای این بود که منتظری از سر راه برداشته شود، در این صورت راه برای مطرح شدن مشکینی- رئیس مجلس خبرگان رهبری- هموار می شود! در دو سال آخر عمر آیت الله خمینی- و به ویژه سال آخر- معدودی از افراد از بیماری آیت الله خمینی اطلاع  داشتند:  مرحوم سید احمد خمینی و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی و آیت الله سید علی خامنه ای برنامه ای داشتند که بعدا اجرا شد، اما تخریب های منتظری به دست ری شهری به موازات آن اقدام ها ، در راستای همان اقدام به کار گرفته شد و سر ری شهری بیکلاه ماند!  چه گونه؟!

ری شهری در هوای رهبری سوم!

جناب وزیر اطلاعات، که به اطلاعات کشور دسترسی داشت، در دوران قائم مقامی آیت الله منتظری( از 1364به بعد) می دید که سوژه هایی برای تخریب منتظری دارد: بیت منتظری، رفت و آمد چهره های سیاسی به بیت، سید هادی  و مهمتر از همه سید مهدی هاشمی، مخالفت با اعدام ها  و... از همه ی این ها می توانست پرونده درست کند! و کرد! به نظرم در پشت ذهن ری شهری این می گذشت که اگر منتظری از قائم مقامی عزل شود، آیت الله مشکینی که پدر خانمشان است جانشین منتظری خواهد شد! در این صورت او همه کاره مملکت در دوران رهبری مشکینی می شود و ... با مرگ مشکینی، او رهبر سوم در جمهوری اسلامی می شود!

ری شهری در هوای ریاست جمهوری

ری شهری در روز 14 خرداد 1368 فهمید که قافیه را باخته است، اما او که گمان می کرد راز و رمز سیاست را در ایران خوب می فهمد، از پیگیری کسب قدرت دست نکشید ، اما این بار می بایست با شرایط رهبری آیت الله خامنه ای مناسبات قدرت را تنظیم کند. این کار را هم کرد. هم پست هایی از جانب ایشان دریافت کردکه جایگاه خود را در بدنه ی حاکمیت حفظ کند و هم اگر نشد که رهبر شود، ولی  با ریاست جمهوری هم میانه ی خوبی داشت. در این راه مقدمات لازم را انجام داد، تاسیس حزب   "جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی" (۱۳۷۴–۱۳۷۶)  را پیشنیاز این کار می دانست.  در انتخابات دوم خرداد 1376 کاندیدا شد، اما شخصیتش، جاذبه ای برای ریاست جمهوری نداشت.  حدود دو و نیم درصد از آراء را کسب کرد.  این بار فهمید که دیگر در عرصه ی سیاسی شانسی ندارد. ولی در تالیف کتاب تخصص دارد.  از جایگاه خویش برای ایجاد موسسه ای در زمینه ی قرآن وحدیث استفاده کرد و رئیس "مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث" و "دانشگاه قرآن و حدیث" شد. در خوشبینانه ترین حالت شاید علاوه بر پست های سیاسی که در زندگی داشت، می خواست این یکی جزء باقیات صالحاتش باشد.

جایگاه علمی  ری شهری

تالیف کتاب در برخی زمینه ها سواد زیاد نمی خواهد، فوت و فن می خواهد. در زمینه های علوم انسانی،  تصنیف، تدریس، گفت وگو، سخنرانی و مناظره  و ارائه ی مقالات در مجلات و همایش های بین المللی و... می تواند از دانش یک فرد حکایت کند.

اگر کتاب های مرحوم ری شهری ملاک قرار گیرد ایشان را باید در ردیف یکی از پرکار ترین های روحانیت حاضر به حساب آورد. در موسساتی نظیر آنچه ری شهری درست کرده بود، می توان حتی با استخدام کارمند باسواد، ویا بهره کشی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و.... آیات و روایات را از کتاب هایی نظیر بحار الانوار و ... فیش برداری و دسته بندی و  تبدیل به کتاب کرد. در روزگار ماکه دیگر نیاز به فیش برداری هم نیست، کامپیوتر پدر سوخته، همه نوع کار می کند!   

 حقیقت این است که من از کلاس های اصول عقاید ری شهری که در تلویزیون می دیدم، نه تنها پی بردم که ایشان نابغه ای در این زمینه نیست، که اصولا مشرب فکری اش با استدلال و منطق و استنباط بروز، چندان میانه ای ندارد. از جلسات قرائتی در استفاده از تخته، کپی برداری می کرد و در باره ی حدیث یا روایتی را که روی تخته نوشته بود، توضیح واضحاتی می داد.

شاید اطلاعات من کم باشد و کوتاهی کرده باشم! شاید آن چنان که بزرگان سیاسی می گویند ، ایشان  اندیشمندی بوده که من نتوانسته ام بهره ای از آن ببرم. چند تعبیر از متن پیام حجت الاسلام حسن روحانی در نکو داشت ری شهری چنین است:

 " دوست، .... پژوهشگران دینی بسان آیت الله محمدی ری شهری، بزرگداشت علم و تلاش و معنویت و تقواست. قرآن پژوهی پرتلاش و محدثی خوش ذوق همراه با شجاعت و مدیریت در صحنه عمل.

عالم ربانی، سرمشق نسل جوان در خدمت به دین و میهن ... پاسداشت مقام والای ایشان، زمینه خوشه‌چینی بیشتر از خرمن دانش و رهنمودهای علمی و اخلاقی این دانشمند فرهیخته .... "

(  www.farsnews.ir/news/13991115000517 )  

 

 نام ری شهری در عرصه سیاست، با موارد فوق الذکر باقی است. و در عرصه ی اندیشه وفکر دینی با تدون و گرد آوری  مجموعه ی حدیثی،  همراه است. اما تعابیری همچون "تقوا و سلامت نفس و مجاهدت مستمر این روحانی انقلابی... تنوع عرصه های مجاهدت این عالم ربانی، علمی، اخلاقی، انقلابی، سیاسی، اداری که همه با اخلاص و صفا همراه بود، از او شخصیتی کم‌نظیر پدید آورده بود.  ...همواره صلاح و پرهیزگاری.." را باید به حساب دیگری یا به شناخت دیگری ربط داد که من بی خبرم.

" بده بستان" سیاسی:

 من" بده بستان" سیاسی را در این گونه امور بسیار دیده ام! بده بستان، به همان معنی داد و ستد، معامله، مبادله ، رد و بدل، و  روابط پنهانی متقابل! (فرهنگ معین https://www.vajehyab.com/moein )

پیام های تسلیت برخی از بزرگان سیاسی را در  فوت مقامات روحانی و سیاسی بنگرید. سیاسیکاری و سوء استفاده از سر و روی آن ها می بارد!

 آیت الله خامنه ای شامگاه سوم فروردین،
با حضور در کنار پیکر مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین ری‌شهری،
بر پیکر  ایشان نماز اقامه کرد.

تلاش بلیغی بود تا از استاد محمد رضا حکیمی در تمام دوران جمهوری اسلامی در تلویزیون نامی برده نشود، اما در زمان مرگش، بیانیه ی  چنان و چنین داده شد! سیاست است دیگر!

 اکنون با بسیار دانشمندان چه گونه رفتار می شود؟!   

کتاب خاطرات سیاسی ری شهری

چرا فقط خاطرات سال های 1365 و 1366  در باره منتظری؟! چه گونه اسناد فقط در باره منتظری بلافاصله حق انتشار داشتند؟  آیا در باره ی کس دیگر ی هم مجاز بوده است؟    یا انتشار این اسناد جرم نبود؟ آیا در نحوه ی انتشار این مطالب صداقتی وجود داشت؟  آیا کاندیدا شدن  ری شهری  در ریاست جمهوری خرداد 76 خاطره آمیز نیست؟

 

 

 

 

 

 

 

کتاب دانشنامه احدیث پزشکی

کتاب  دانشنامه  احادیث پزشکی:

 تالیف ( گردآوری): ری شهری  با کمک و همکاری 4 نفر  و ترجمه  دکتر حسین صابری

 ازاین سبک کتاب نویسی  را مرحوم روح الله حسینیان هم  در سازمان اسناد ومدارک انقلاب اسلامی هم با کمک دانشجویان و ...به نام خود منتشر می کرد. این سبک، یکی از خصلت های بد  برخی دانشگاهیان بود که به روحانیون  و حوزویان هم  سرایت کرده است. من از استادی را می شناسم  که دانشجو را مجبور کرده بود تا نام او را به عنوان نام اول در کتابش بیاورد!و چهره هایی سیاسی با عنوان دانشگاهی می شناسم که دیگران را به بیگاری علمی برای  ارتقاء خود به کار گرفته اند.

       قدرت، بخشی از روحانیت را از مسیر حقیقت و عدالت منحرف کرده است.  در نمونه هایی از رفتار و گفتار آقای ری شهری در باره ی عزل منتظری و ....  می توان انحراف از حقیقت و عدالت را دید. من نمی خواهم تحلیل کنم. خود از لابلای گفتار و رفتارش می توانید دریابید.

https://www.mehrnews.com/news/4941466/

۱۵ خرداد ۱۳۹۹،‏ ۱۸:۰۵

آیت‌الله ری‌شهری در گفتگوی خود با پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMEMNEI.IR

ضمن بیان روایتی دست اول از ابعاد مختلف این موضوع، چراییِ برکناری آقای منتظری توسط امام خمینی رحمه‌الله و نیز اقدامات امام(ره) برای توجه دادن خواص و خبرگان نسبت به شایستگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای مسئولیت رهبری جمهوری اسلامی را تحلیل کرده‌اند.

 

دو مسئله یعنی انتخاب آقای منتظری و عزل ایشان وجود دارد که از مسائل بسیار مهم تاریخی انقلاب هستند. و براساس حکمت الهی این‌چنین مقدّر بود. اگر این اتفاق نمی‌افتاد، انقلاب، که درواقع نه تنها بزرگ‌ترین میراث امام رحمه‌الله بلکه ثمره‌ی چهارده قرن تلاش و مجاهدت، خون و شهادت و اسارت است از بین می‌رفت. این کار به جز از امام رحمه‌الله با اذن الهی از دست کسی ساخته نبود. یعنی تنها امام رحمه‌الله بود که به‌عنوان واسطه‌ی تقدیر بزرگ الهی این کار بزرگ به دستش انجام شد

 

این نکات مهم را امام رحمه‌الله در تاریخ ۶۷/۱۲/۰۳ یعنی ۳۲ روز قبل از حکم عزل آقای منتظری که در تاریخ ۶۸/۰۱/۰۶ بود، فرمودند. این اقدام امام رحمه‌الله به چه معنا بود؟ به این معنا بود که آقای منتظری این ویژگی‌ها را ندارد. و مردم من به شما کسی را معرفی خواهم کرد که دارای این ویژگی‌ها باشد و او می‌تواند جای من باشد نه آقای منتظری.

 

در آخرین دیدارهایی که بنده با امام رحمه‌الله داشتم همین صحبت‌ها شد. یک خاطره‌ی تاریخی هم اینجا بگویم. بنده به امام رحمه‌الله عرض کردم که آقا این حرف‌ها چیست که آقای منتظری می‌زند و در همه‌ی رسانه‌ها و تلویزیون و رادیو هم پخش می‌شود!؟ ایشان خیلی ناراحت شدند. حاج احمدآقا هم نشسته بود. آنجا امام رحمه‌الله فرمودند که دیگر صحبت‌های آقای منتظری رسانه‌ای نشود.

 

به غیر از مقامات عرفانی، فقهی، اصولی و به غیر از مقامات معنوی که باب دیگری هستند، امام یک نابغه‌ی سیاسی بودند که شناخته نشدند. و رهبر فعلی هم شناخته نشده‌اند. فقط امام رحمه‌الله ایشان را شناختند. و امام رحمه‌الله فهمیدند که ایشان بعد از خودشان به درد رهبری می‌خورند.

 

امام رحمه‌الله ... به این مسئله رسید که همه چیز با رهبری آقای منتظری خراب می‌شود و اگر اینجا اقدام جدی نکند، همه چیز عوض و خراب می‌شود و این نهال نوپایی که غرس کرده می‌خشکد. و رهبری آقای منتظری برای نظام خطرناک است.

 

تبیین ویژگی‌های مجتهد جامع در فضای سیاسی آن روز اشاره به این است که آقای منتظری مجتهد جامع نیست. و فاقد شرایط رهبری است. اینها همه مقدماتی بود که امام رحمه‌الله برای رهبری آقا فراهم کردند.

 

"فقط در مورد رهبری، ببینید ما که نمی‌توانیم نظام اسلامی را بدون سرپرست رها کنیم. باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامی‌مان در جهان سیاست و نیرنگ دفاع کند- من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط مرجعیت لازم نیست. مجتهد عادلِ مورد تأیید خبرگان محترم سراسر کشور کفایت می‌کند."

 

شایستگی آیت‌الله خامنه‌ای از منظر امام رحمه‌الله برای رهبری را ایشان جایی ننوشته‌اند و علناً سخنی نگفته‌اند، ولی قرائنی وجود دارد که امام رحمه‌الله کار را تمام کردند و با دلی آرام رفتند.

 

امام رحمه‌الله اولآ به خواص خودش فرمود که نظر من آیت‌الله خامنه‌ای است. این گزارشی که آقای هاشمی رفسنجانی در مجلس خبرگان داد اگر در حضور افرادی نبود که همان‌ها هم در جلسه حضور داشتند، شاید در آن تشکیک می‌کردند. ولی با در نظر گرفتن شهادت خواص یاران امام رحمه‌الله و فرزند ایشان که در جلسه حضور داشتند، و حاج احمدآقا علاوه بر این از امام رحمه‌الله مطالبی را نقل کرده است، اگر خلاف گزارش می‌داد خود رهبر معظّم انقلاب که با شدت با رهبری خودش مخالفت کرد، اگر آقای هاشمی چشم در چشم آقای خامنه‌ای خلاف می‌گفت، که امام گفته آقای خامنه‌ای شایسته‌ی رهبری است، آیا آقای خامنه‌ای نمی‌گفت این چه حرفی است که تو می‌زنی؟

 

بنابراین امام رحمه‌الله دو اقدام اساسی برای زمینه‌سازیِ رهبری آقا انجام دادند. یکی همان تبیین ویژگی‌های مجتهد جامع بود که در آن زمان بر هیچ کس جز آیت‌الله خامنه‌ای منطبق نبود و اعضای خبرگان، این را تشخیص دادند. گفتنی است وزنی که خبرگان اول داشت هیچ‌گاه تکرار نشد. یکی هم شرط مرجعیت بود. یعنی امام رحمه‌الله مرجعیت فعلی را برداشت. حالا ممکن است در آینده مرجع تقلید هم رهبر بشود، همان‌طور که الان آقا مرجع تقلید هستند. و لیکن وقت انتخاب، امام رحمه‌الله فرمودند مرجعیت را حذف کنید.

 

س: مجلس خبرگان روز ۱۴ خرداد سال ۶۸ این تصمیم را می‌گیرد که آیت‌الله خامنه‌ای را به عنوان رهبر بعد از حضرت امام رحمه‌الله انتخاب کند. حس شما بعد از شنیدن این خبر چه بود؟

ج: حس من هم مثل حس همه‌ی مردم بود، یعنی آرامش. حقیقتاً هیچ‌کس حتی بنده که مسئول اطلاعات بودم نمی‌دانستم که ایشان رهبر می‌شود.

 

  

نوضیح پایانی وصیت نامه ی بنیانگذار جمهموری اسلامی:

"در زیر این وصیتنامه ی 29 صفحه ای و مقدمه، چند مطلب را تذکر میدهم :

  اکنون که من حاضرم، بعض نسبتهای بی واقعیت به من داده می شود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض می کنم آنچه به من نسبت داده شده یا می شود، مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان؛ یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم."

 

 

 

 و سخن آخر :

 ری شهری اگر به وصیت نامه اعتقاد داشت نمی توانست این گونه بی محابا در باره ی مهمترین مسائل سخن بگوید. ولی جالب است که از غافلگیر شدنش در انتخاب آقای خامنه ای  که می گوید:" حقیقتاً هیچ‌کس حتی بنده که مسئول اطلاعات بودم نمی‌دانستم که ایشان رهبر می‌شود."

این جمله می تواند نظریه مرا  تقویت کند که تلاش او در حذف منتظری، به سوی رهبر شدن مشکینی و در نهایت، خودش، بود. او از بازی پشت پرده، خبر نداشت و روز 14 خرداد 1368 فهمید که از آن همه تلاش برای حذف منتظری، طرفی  برای خود نبسته است.  در روز 2 خرداد 1376 هم  به کاخ ریاست جمهوری راه نیافت. ری شهری هنر" بند و بست" و" بده بستان"  با حاکمیت را بلد بود که تا 75 سالگی زنده بود، وگرنه اطلاعاتی هایی در این سطح، عمر به کمال نمی کنند!                                                                              اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا  .

 

دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار...
ما را در سایت دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hosseinisabzevaro بازدید : 147 تاريخ : شنبه 17 ارديبهشت 1401 ساعت: 19:50