عزل صفار هرندی از وزارت ارشاد و حضور صرفاً عددی او در کابینه ی احمدی نژاد

ساخت وبلاگ

عزل صفار هرندی از وزارت ارشاد

 و حضور صرفاً عدد او در کابینه ی احمدی نژاد

اظهارات صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم احمدی نژاد

در دانشگاه حکیم سبزواری

دکتر سید ابوالفضل حسینی- 19 اردیبهشت 1401

دکتر سید ابوالفضل حسینی 

پیشگفتار:

در میان یادداشت هایم به نوشته ای برخوردم که از سخنرانی آقای محمد حسین صفار هرندی در 23 آبان 1389 در دانشگاه حکیم سبزواری مکتوب کرده بودم. با خود اندیشیدم که خبر و تحلیل آن برای آینده مهم است. مواضع ایشان در روزنامه ی کیهان و وزارت فرهنگ و سایر موارد، به ویژه در مقدمه ای که بر کتاب " نقشه‌ی نقش بر آب" در باره ی حوادث سال 88 نگاشته است، شخصیت شان را نشان می دهد.

احمدی نژاد و صفار هرندی، در دولت نهم، غرق شادی از قدرت

صفار هرندی در دانشگاه حکیم سبزواری

آقای صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت نهم احمدی نژاد ۲۳ آبان ۱۳۸۹ بنا به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم سبزوار( دانشگاه حکیم سبزواری) به بررسی وضعیت فرهنگی در دولت های پس از انقلاب پرداخت. نوعی نگاه جانبدارانه و البته سیاسی به فعالیت‌های فرهنگی از جمله سینمای پس از انقلاب در تحلیل ایشان وجود داشت که چون شرایط تک‌صدایی حاکم است، از نوعی بی انصافی هم برخوردار بود؛ مثلا  آن جا که ایشان فیلم "توبه ی نصوح" و فیلم های سال های اول انقلاب، ساخته ی محسن مخملباف را در راستای انقلاب و نظام معرفی می کند، اما جهت گیری بعدی این فیلمساز معروف ایرانی را در برابر نظام می داند. کسی نمی تواند بگوید که چگونه می‌توان آن را ثابت کرد!  همگان به یاد دارند که اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی که به نظام جمهوری اسلامی منتهی شد، عبارت بودند از : " استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی "  اگر اهداف و شعار اساسی انقلاب، معیار قرارگیرند، می توان استدلال کردکه آیا او ضد "استقلال"، ضد "آزادی" ضد "جمهوریت" و ضد "اسلامی"  فیلم ساخته است یا نه؟با همین معیار ها، ممکن است برخی از مسئولان و دولتمردان هم نگاهشان تغییر کرده باشد!! آیا تمام رویکرد های اصلی مسوولان و آن چه صورت می گرفته، در راستای همان اهداف و آرمان‌های انقلاب بوده است؟

معمولاً در سیستم تک صدایی که امکان نقد قدرت وجود ندارد، سخنان  قدرتمندان حاکم را نمی توان معیار حقیقت دانست. آری، اگر منطق الحق لمن غلب" حق با کسی است که غلبه کرده است" را بپذیریم، هرچه آن سلطان کند، حق است، حق!!  نظرتان در مورد تاریخی که حاکم در قدرت می نویسد، چیست؟!

 آقای صفار هرندی در بخشی از سخنان خود پیرامون سینما، با لحنی اعتراض آمیز از آزاد شدن برخی فیلم هایی که در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۸۸ پس از سال‌ها، اجازه ی اکران گرفتند، گفت: "یک اتفاقی برای من و برای خیلی ها پرسش است که وقتی دولت نهم، جایش را به دولت دهم داده، به چه دلیل یک باره اعلام می شود  هر فیلمی که قبلاً توقیف شده حالا آزاد است! این یعنی چی؟ یعنی آیین دولت نهم با دولت دهم فرق کرده است؟ بعید می دانم. خوب! رئیس جمهور که همان رئیس جمهور است! و همان دیدگاه ها بر این دولت حاکم است. آقای وزیر ارشاد را تا آنجا که من می شناسم، دیدگاه هایش همین است. اما این اتفاقی که می‌افتد، یعنی یک نوع بی برنامگی و یک نوع شلختگی در حوزه مسائل کلان کشور! این جور چیزها اگر پیش بیاید، باز دچار همان تعبیری که دوستان دارند -  عقبگرد - می شویم که انشالله نمی شویم."

 

صفار هرندی راجع به صدا و سیما، ضمن تاکید بر نیاز به کانال های مختلف برای سلایق مختلف اظهار داشت که:" هنوز صدا و سیما راه هایی را طی می‌کند که بارها غلط بودنش توسط مردم و توسط صاحب نظران اعلام شده است..."و

 

 

 

برکناری وزیران اطلاعات(محسنی اژه ای) و ارشاد( صفار هرندی)
در اواخر دولت اول احمدی نژاد

 

 

 استعفا یا عزل
در پایان سخنرانی از آقای صفار هرندی پرسیده شد که چرا از دولت نهم استعفا دادید؟ پاسخ داد که استعفا ندادم، عزل شدم!  قصه از این قرار بود که عزل من و عزل آقای محسنی اژه‌ای ( وزیر اطلاعات) همزمان بود. به ایشان کتبا اعلام شد و به بنده شفاهی! منتها  اگر در دولت شرکت نمی‌کردم، می بایست برای ایام باقی مانده، دولت از مجلس رای اعتماد بگیرد! و این رسوایی داشت! دوستان توصیه کردند که به صورت عددی در دولت شرکت کنم. بنابراین حضور من در دولت، در ایام باقی مانده یک حضور صرفاً "عددی" بود!

من فکر می کنم هر کس دیگری به جز آقای صفار هرندی، اگر برای خود شخصیتی قائل بود، پس از این بی حرمتی، دیگر در آن جایگاه، به عنوان یک ابزار مشروعیت بخش، به رئیس دولتی که چنین بی حرمتی را، در حق وزیرش روا داشته است، حاضر نمی شد و به عنوان یک عدد گنگ (اصم ) و بی خاصیت نمی بود. این واقعه، پشت صحنه ای هم داردکه حضور بی خاصیت صفار هرندی را پس از عزل در دولت توجیه می کند. رمز گشایی از "دوستان توصیه کردند"، آن را برملا می کند.

 اکنون و پس از سیزده سال ( از 1388 تا 1401) مواضع سیاسی احمدی نژاد تا حد بسیار زیادی با آن روزگار فرق کرده است.  اگر امروز آقای صفار هرندی بخواهدآن قضایا را تحلیل کند، چه خواهد گفت؟!

 

پیوست ها:

  1.  یادداشت دکترصفارهرندی در مقدمه کتاب" نقشه‌ی نقش بر آب "

1390/06/14 

https://farsi.khamenei.ir/others-page?id=17170

 

نقشه‌ی نقش بر آب

این کتاب مروری بر دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون فتنه‌ی سال ۸۸ است. پنج فصل اصلی دارد و در ابتدای کتاب مقدمه‌ای از دکتر محمدحسین صفارهرندی در باب راهبری حکیمانه‌ی امَت اسلامی درج گردیده است.

https://farsi.khamenei.ir/book-content?id=18464

 

  1.  اطلاعات زیر در مورد محمد حسین صفار هرندی، از ویکیپدیا ی فارسی ضمیمیه می شود.  

محمدحسین صفار هرندی

  • عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران بود.
  • وی عضو رسمی سپاه پاسداران است و تا سال ۱۳۸۲ به‌طور تمام وقت در این نهاد مشغول کار بود و سپس به صورت مأمور به روزنامه کیهان رفت.
  • در مهر ۱۳۸۸، پس پایان دوره وزارت، وی دوباره به سپاه بازگشت و به عنوان مشاور فرمانده کل سپاه مشغول به کار شد.
  • در ۴ مرداد ۱۳۸۸ خبر برکناری صفار از وزارت ارشاد و انتخاب محمدعلی خواجه‌پیری به سرپرستی این وزارتخانه در رسانه‌ها منتشر شد ولی چند ساعت بعد باتوجه به اینکه در صورت برکناری صفار دولت از رسمیت می‌افتاد، خبر برکناری تکذیب شد. برخی از تحلیل گران این اقدام احمدی‌نژاد را پاسخی به اقدام رهبر در برکناری مشایی دانستند. صفار پیشتر در اعتراض به خودداری احمدی‌نژاد از اجرای دستور رهبر جلسه هیئت دولت را به حالت اعتراض ترک کرده بود. صفار در پاسخ به این عزل و ابقای عجیب که به قول او باعث وهن دولت شده‌بود، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کرد شایعه ابقای خود را جدی نمی‌گیرد و باتوجه به ابلاغ اولیه برکناری خود را وزیر نمی‌داند: ". در صورت برکناری صفار، تمام وزیران دولت بر اساس اصل ۱۳۶ قانون اساسی نیاز به اخذ رأی اعتماد مجدد از مجلس داشتند.

 

 

+ نوشته شده در دوشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت 15:32 توسط دکتر سید ابوالفضل حسینی  | 

دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار...
ما را در سایت دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hosseinisabzevaro بازدید : 143 تاريخ : جمعه 6 خرداد 1401 ساعت: 0:19