ردِّ صلاحیتِ احمدی نژاد؛ زود هنگام یا دیرهنگام!؟ درست یا غلط!؟

ساخت وبلاگ

ردِّ صلاحیتِ احمدی نژاد؛

زود هنگام یا دیرهنگام!؟ درست  یا غلط!؟

 

دکتر سید ابوالفضل حسینی

عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری -  13 مهر 1395

 پس از پایان کلاس، در راهرو دانشکده و در جمع چند نفری از همکاران، پرسید که می خواهم یک سوال کنم و موضع شما را بدانم. خوب، ایشان همکار دانشگاهی و معاون دانشگاه است و سال هاست که با هم در یک دانشکده تدریس می کنیم، نمی شد سوالش را حتی سرپایی هم که شده بی پاسخ گذاشت. گفتم اگر بتوانم، چشم!

 گفت: از کنار گذاشته شدن احمدی نژاد (در انتخابات ریاست جمهوری 1396) خوشحال نشدی؟

گفتم:  با این روش نه!  فعلا روش رد صلاحیت قانونی  همان کاری است که شورای نگهبان می کند.  اکنون احمدی نژاد هم حق دارد که کاندیدا شود و شورای نگهبان در صورتی که ایشان  را فاقد صلاحیت دانست به روال معمول و قانونی رد صلاحیت کند. همان طور که در انتخابات سال 1392 در مورد آقای هاشمی رفسنجانی عمل کرد. نمی گویم که به حق عمل شده یا نه، بلکه به لحاظ شکلی، با شرایط فعلی نمی توان اعتراض کرد که چرا شورای نگهبان هاشمی را رد کرده است! این طور خواسته و عمل کرده است! فعلاً نمی توان از شورای نگهبان به جایی شکایت برد. اوست که حرف آخر را هم می زند و به دادگاهی هم پاسخگو نیست! پس از نظر ظاهر قانون، خلافی صورت نگرفته است. این جا سخن از قانون است، نه اخلاق و دین!

با وجود آمار های عجیب و غریب از فساد مالی احمدی‌نژاد و مدیران تحت فرمانش، تا کنون، حضرت ایشان مصون از تعقیب بوده است! وبه گفته ی وکیل مدافعش: "احمدی‌نژاد یکبار هم به دادگاه نرفته است" (2).

من اگر رییس دیوان محاسبات یا دادستان کل کشور (مدعی العموم)  و یا بالاتر مثلاً رئیس قوه مقننه و... بودم، با مشخص شدن فساد های کلان مالی در اطراف و دستگاه ریاست جمهوری احمدی نژاد و حیف و میل کردن اموال بیت المال در زمان مسوولیتش، او را هم  همانند یارانش به دادگاه می کشاندم و اجازه ی گرفتن وکیل را هم به او می دادم تا اگر محکوم شد، بعداً خود به خود دیگر هوای ریاست جمهور شدن به سرش نزند. اما با این روش که در نامه ی ایشان(۶ مهر ۱۳۹۵) پس از علنی شدن دیداربا رهبری( 9 شهریور 1395)، آمده است، گویا ایشان صلاحیت دارد، ولی مراتب ولایت پذیری و بزرگواری اش سبب شده که او از یک حق طبیعی اش ( کاندیداتوری ) درگذرد! گویا او نه دستور و فرمان، بلکه حتی توصیه ی رهبری را به جان پذیرفته است و از سر بزرگواری برای آن که کشور به واسطه ی حضورش در انتخابات  دو قطبی نشود، نمی خواهد بار دیگر رئیس جمهور شود! این نوع تفسیر، نه با روحیات احمدی نژاد سازگار است، و نه عین واقعیت است. در پشت این گزارش دیرهنگام (نامه)، نکته ها هست که رفتار های آتی طرفدارانش آن ها را علنی خواهد ساخت.

 بسیاری از کسانی که در سنوات گذشته هم، وارد عرصه ی انتخابات ریاست جمهوری می شده اند، آگاه شدن ازعدم مخالفت رهبری برایشان مهم بوده است. بسته به شخصیت هرکدام و  مجموعه ی شرایط زمانی می توان نظر داد، مثلاً: انتقادی که برخی مخالفان بنی صدر مطرح می کنند، این است که او درست پس از خارج شدن از حضور امام خمینی، گفت: اکنون اعلام می کنم که کاندیدای ریاست جمهوری می شوم. این را به حساب زرنگی بنی صدر می گذارند که با این نحوه ی اعلام کاندیداتوری می خواسته القا کند که امام به ا یشان نظر موافق دارد و...

در خرداد 1376 چنان دست مخالفان حجت الاسلام سید محمد خ.. را باز گذاشتند( مثل نشریه ی یا لثارات و...) که در و دیوار هم می گفت که نظر رسمی  به رقیب خاتمی است. تخریب  توسط بخش هایی از  برخی نهاد های رسمی صورت گرفت (تولید و توزیع نوار ویدئوی مشهور به عصر عاشورا).  در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 خیلی روشن بود که آقای دکترحداد عادل ، جایگاهی برای این سمت ندارد و نظرسنجی ها هم وی را دائماً در ته جدول نشان می داد، اما برای آن که رسالتی را که داشت به انجام برساند، تا پایان زمان تبلیغات انتخاباتی از تمام فرصت هایش استفاده کرد، آنگاه کنار رفت. جناب آقای دکتر ولایتی هم احتمالاً فقط با احساس تکلیف شرعی شخصی نیامده بود. سلوک وزین ایشان در مناظرات و تبلیغات  حاکی ازنکات دیگری هم بود. ... در دوره های پیشتر هم  مرحومان عسکراولادی و زواره ای هم ظاهراً برای افزایش اعتبار دموکراتیک نظام با افزایش تعداد کاندیداها، در انتخابات شرکت می کردند و حقاً هم  رقبای بی خطری برای کاندیدای مورد نظر راستگرایان بودند.  مشابه این نقش را چند دوره است که جناب آقای سردار دکتر محسن رضایی به عهده گرفته اند و.....

در سال 1388 برخی نیرو های جِنّی، نمی خواستند حجت الاسلام سید محمد خ...  وارد عرصه ی انتخابات شود، نیامد. موسوی آمد  و چنان برنامه ای برایش پیش آمد که هنوز هم در حصر خانگی است. در سال 1392  مجدداً با ورود حجت الاسلام سید محمد خ...   موافق نبودند، آقای دکترعارف مجاز به ورود شد تا اصلاح طلبان هم  در انتخابات بی نصیب نباشند! و میزان کلی آراء هم زیاد شود، ولی خطر ساز نشود!  پیغام جِنّیان به هاشمی هم رسید که نیاید ولی گوش نکرد! و مثل آب خوردن ردّش کردند، به علت کِبَرِ سن. سنش  چند سالی از برخی از اعضای محترم شورای نگهبان( که ردش کردند) کمتر بود! ... دکترحسن روحانی مورد حمایت هاشمی هم برای چنین شرایطی ثبت نام کرده بود، تا در غیاب هاشمی بماند و ماند. آن سیّد نجیب هم  در لحظات حساس، عارف را به عقب نشینی فراخواند تا کارکردِ عقلانیتِ سیاسی در برابر ترفند های سیاسی را به نمایش بگذارد. و چنین شد که روحانی پیش افتاد.

اکنون نیز آمدن و یا نیامدن احمدی نژاد و یا این و آن، مساله نیست. مساله، عدالت است!  اتفاقاً قطبی شدن، انتخابات را جدی تر می کند. مگر اکنون در کشور های دیگر رقابت احزاب وجود ندارد. تکلیف احزاب معلوم نیست. برخی احزاب نمی توانند روی چهره ها سرمایه گذاری کنند، چون حذفشان می کنند و ناچارمشابه انتخابات مجلس دهم در تهران پیش می آید که چهره های ناشناخته ای با اعتماد به لیست اصلاح طلبان انتخاب می شوند. اگر سیستم انتخابات در کشور نخواهد خود را اصلاح کند، این روش که در تهران انجام شد می تواند در سایر نقاط کشور هم تسرّی یابد.

آری، راه درست این است که همه در برابر قانون مساوی باشند تا ان شاء الله مراعات قانون در کشور ما نهادینه شود و همگان از آزادی های قانونی بهره مند شوند. این گونه نباشد که یکی بدون محاکمه در حصر و دیگری مصون از محاکمه باشد. ای کاش موسوی و احمدی نژاد (اگر متهم اند) هر دو عادلانه محاکمه می شدند. فعلاً برخی در برابر اعمال غیر قانونی شان مصونیت دارند. تا آن جا که می بینیم دولت در حوزه های اختیاراتش نمی تواند اعمال قدرت قانونی کند و  به قول آقای مطهری گویا که در کشور سیستم فدرالی وجود دارد. سلیقه ی فلان شخصیت روحانی نباید جا را بر اجرای قانون تنگ  و مردم را از حقوقشان( مثل تفریحات سالم، موسیقی، ورزش و... ) محروم کند. هنوز برخی از روحانیان در حکومت باور ندارند که کشور را نه براساس سلیقه ی شخصی، که بر اساس قانون باید اداره کرد.

با وجود تداوم اثرات سیاست های دوران احمدی نژاد در سال های آتی، علاقه ای نداریم که شخص ایشان چندان به نقد کشیده شود، بلکه رویه ی حکومتی احمدی نژادی باید نقد شود، زیرا مقصرتر از احمدی نژاد حامیان او در  میان شخصیت ها، نهاد ها، جریانات و گرایش های سیاسی و  روحانیت ( اصولگرا) هستند. بنا براین امید وارم که درس آن سال های  بدی که در دوران ایشان بر دین، فرهنگ و کشور... ما گذشت، موجب عبرت شود. آیندگان آن ها را به حساب حامیان احمدی نژاد خواهند نوشت! آن ها بودند که او را "معجزه ی هزاره ی سوم" کردند و مَحرَم ترین!

==================

یک ماه پیش از اعلام انصراف از کاندیداتوری:

در سطور زیر، نگاهی به رفتار احمدی نژاد در یک ماه منتهی به اعلام انصرافشان از کاندیداتوری را مرور می کنیم  و در آن می اندیشیم. از لابلای سخنان او حرف های ناگفته ی فراوانی را می توان شنید:

18 مرداد 1395 - نامه به اوباما

محمود احمدی نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم، که در دوره ی ریاستش هم چند بار برای رییس‌جمهور

آمریکا نامه نوشته اما اوباما پاسخی به او نداده بود، بار دیگر اقدام به این کار کرد. بخش هایی از این نامه  که در تاریخ 18 مرداد 1395 در رسانه ها منتشرشد به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صل الله علی خاتم الانبیاء حضرت مصطفی محمد (ص) و اهل بیته الطاهرین و علی جمیع الانبیاء و المرسلین اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
جناب آقای باراک حسین اوباما

.......

گرچه انتظار این بود که در دوره ریاست جمهوری شما ، گذشته جبران شود، یا دست کم از ظلم جدید علیه ملت ایران ممانعت شود، اما مسائل فراوانی اتفاق افتاد که از بین همه فقط به یک مورد می پردازم که اخیراً روی داده است. در ۱۸ تیرماه ۱۳۹۳ هجری شمسی ( نهم ژوئیه ۲۰۱۴)، دادگاهی در آمریکا به بهانه های واهی و بدون ارائه هیچ سند معتبری حکم به تصرف حدود دو میلیارد دلار از ثروت ملت مظلوم ایران را به ناحق و با زورگویی آشکار صادر کرد و در اول اردیبهشت سال ۱۳۹۵ (۲۰ آوریل ۲۰۱۶) نظام قضایی آمریکا آن حکم را تایید و اموال را مصادره نمود که این امر با اعتراضات گسترده و عمومی ملت ایران مواجه شد.....

نامه ی این جانب مطلقا جنبه ی سیاسی ندارد بلکه صرفا از منظر حقوق انسانی و در دفاع از حق مسلم ملتم نگاشته شده است و چنانچه جناب عالی آن را با نگاه و ملاحظات سیاسی مطالعه کرده اید، ضروری است یک بار دیگر و صرفاً از منظر نگارنده آن را مرور نمایید. با آرزوی سلامت و بهروزی برای تمام ملت ها-                                 خادم ملت ایران محمود احمدی نژاد ( 1)

 

۲۲ مرداد ۱۳۹۵ - فعالیت‌ های زودهنگام انتخاباتی:

وزیر کشور درخصوص فعالیت‌های انتخاباتی احمدی‌نژاد گفت: لازم است تجمعات صورت گرفته از سوی ایشان دارای مجوز قانونی باشد ضمن اینکه محتوای سخنرانی‌ها دلالت بر شائبه انتخاباتی بودن آنها دارد

 

۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - احمدی‌نژاد یکبار هم به دادگاه نرفته

سید عادل حیدری وکیل مدافع محمود احمدی‌نژاد در واکنش به اظهارات استاندار سمنان مبنی بر اینکه احمدی نژاد در ارتباط با پرونده خود چندبار در دادگاه حضور یافته گفت: احمدی‌نژاد یکبار هم به دادگاه نرفته. این موضوع، دروغ محض است و صحت ندارد! (2)

 

سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ متن كامل نامه ی احمدی نژاد

احمدی نژاد یک روز بعد از انتشار سخنان درس خارج فقه رهبری مبنی برتوصیه وی به عدم حضور در انتخابات ریاست جمهوری نامه‌ای را خطاب به ایشان نوشته و در رسانه‌ها منتشر کرد. متن كامل اين نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)
رهبر معظم انقلاب اسلامی
سلام علیکم
همان گونه که مستحضر هستید در دیدار مورخ نهم شهریورماه سال جاری، اینجانب برنامه های تبیین انقلاب در سراسر کشور را تشریح نمودم، پس از آن حضرت عالی توصیه فرمودید که در این دوره مصلحت نیست بنده در انتخابات شرکت نمایم و اینجانب نیز تبعیت خود را اعلام نمودم.
ضمن تشکر از بیانات مهم حضرت عالی در جلسه درس خارج فقه مورخ پنجم مهرماه جاری، به استحضار می رسانم که در عمل به منویات رهبر بزرگوار انقلاب، برنامه ای برای حضور در عرصه رقابت های انتخاباتی سال آینده ندارم. به لطف خداوند متعال و با افتخار همواره به عنوان سرباز کوچک انقلاب و خادم مردم باقی خواهم ماند. از خداوند منان برای حضرت عالی سلامتی و موفقیت بیشتر و برای ملت بزرگوار ایران عزت و سربلندی روزافزون، در سایه عنایات حضرت ولی عصر (عج) مسالت دارم. محمود احمدی نژاد

 

۷ مهر ۱۳۹۵ - تحلیل و تفسیر ها از نامه ی مذکور

سا یت بهار نیوز از به نقل از رسانه ی دیگری نوشت : " احمدي‌ن‍ژاد مدعی است که براي تشريح برنامه‌هاي «تبيين انقلاب اسلامي در سراسر كشور» ديدار  با رهبری را انجام داده است. در صورتي كه اين گفته درست بود، اساساً نيازي نبود تا رهبر معظم انقلاب نسبت به موضوع ورود كنند. رهبري در آن ديدار (آنطور كه منتشر شده)؛ توضيح دادند كه آمدن او را به «صلاح كشور» و «خود‌ آن فرد» نمي‌دانند....اگر رهبري احساس مي‌كردند اساسا احمدي‌نژاد قصد ورود به انتخابات را ندارند، هيچ لزومي هم به آن توصيه و به دنبال آن دليل و استدلال آوري وجود نداشت...
بخش دوم اما عجيب تر است. احمدي‌نژاد در نامه كوتاه خود مدعي است در همان جلسه (يك ماه پيش) هم تبعيت خود را اعلام كرده است. سئوال اين است كه اگر اين طور است پس سفر گرگان به چه منظور انجام شد؟ يا سفر بوشهر براي چه چيز تدارك ديده شد كه بعد از اتفاق ديروز(علنی شدن دیدار) لغو گرديد؟
به واقع اگر رفتار احمدي‌نژاد و نزديكانش به گونه‌اي نبود كه ناچاراً پاسخگويي، آنهم به صورت «علني» و از «پشت‌بلندگو» را ايجاب كند، سخنان رهبري ايراد نمي‌شد.

چه اتفاقي افتاد كه رهبري آن جملات را بيان كرده و مي‌گويند: « یکی بگوید فلانی گفته، یکی بگوید نگفته، یکی بگوید چرا پشت بلندگو نگفته؟ خب حالا این هم پشت بلندگو.»(3)

 

۷ مهر ۱۳۹۵

صادق زيباكلام، تحليلگر مسائل سياسي و استاد دانشگاه با بيان اين كه احمدي‌نژاد صرفا به دنبال كسب قدرت و باز هم قدرت است مي‌گويد با عدم حضور احمدي‌نژاد در انتخابات ٩٦ بلاتكليفي اصولگرايان براي معرفي نامزدِ راي آور بيشتر هم مي‌شود....

صادق زيباكلام  می گوید: آنچه مسلم است اين است كه اگر آقاي احمدي‌نژاد در انتخابات شركت مي‌كرد، انتخابات خيلي شور بيشتري مي‌گرفت و به سمت قطبي شدن مي‌رفت. آمدن احمدي‌نژاد باعث مي‌شد اصولگرايان عملا هيچ نامزد ديگري را نتوانند معرفي كنند. در حال حاضر كه قرار شده است احمدي‌نژاد ظاهرا وارد عرصه انتخابات نشود، نخستين مشكل براي اصولگرايان به وجود مي‌آيد و اين كه نامزدشان در انتخابات كه حداقل شانس راي آوري داشته باشد چه كسي مي‌تواند باشد....

بخش عمده‌اي از رأي آقاي احمدي‌نژاد به جيب اصولگرايان مي‌رود؛ بخشي احتمالا به جيب آقاي .... و افرادي از اين دست و بخشي هم به جيب نامزدي كه رسماً از طرف جبهه پايداري معرفي شود. بخش مهمی از آرا احمدي‌نژاد مخصوص به خود او و شخصيت و كاريزماي مخصوص خودش است....

بعيد به نظر مي‌رسد كه آقاي احمدي‌نژادي كه خود را در رداي رياست‌جمهوري مي‌بيند سطح خود را آنقدر پايين بياورد كه از آقاي مهندس چمران يا آقاي مسجد جامعي حرف شنوي كند و يك عضو ساده شوراي شهر تهران شود. خيلي بعيد است.
 

 ۸ مهر  ۱۳۹۵ 

تفسیر عجیب حامیان دکتر احمدی نژاد از نهی رهبری (4)

 

=================================================

 منابع:

1-   دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ http://www.baharnews.ir/news/113330/   

2-  دوشنبه ۲۵ مرداد۱۳۹۵ http://www.baharnews.ir/news/113937/   

3 -  چهارشنبه  ۷ مهر  ۱۳۹۵ /http://www.baharnews.ir/news/117224 

4 - پنجشنبه   ۸  مهر   ۱۳۹۵  http://www.baharnews.ir/news/117319/ 

دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار...
ما را در سایت دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار دنبال می کنید

برچسب : احتمال رد صلاحیت,درخواست برای رد صلاحیت احمدی نژاد, نویسنده : hosseinisabzevaro بازدید : 367 تاريخ : جمعه 16 مهر 1395 ساعت: 8:32