ردِّ صلاحیتِ احمدی نژاد، مصلحت کشور و تدبیر رهبری!

ساخت وبلاگ

ردِّ صلاحیتِ احمدی نژاد، مصلحت کشور و تدبیر رهبری!

دکتر سید ابوالفضل حسینی

عضو هیأت علمی دانشگاه حکیم سبزواری- 23 مهر 1395

پیش درآمد:

در روزهای اخیر مقاله ای تحت عنوان" ردِّ صلاحیتِ احمدی نژاد؛ زود هنگام یا دیرهنگام!؟ درست  یا غلط!؟" نوشتم، (3)،(5) کهسخن اصلی آن،نقد روش ردّ صلاحیت هابود. نظرم این بود که چون ردِّ صلاحیت درانتخابات، با حقوق فرد و جامعه رابطه دارد، باید مستند به دلائل محکمه پسند و توسط مراجع قضایی قابل اثبات یا رد باشد. در هرحال فرد ردِّ صلاحیت شده نیز بتواند از حقوق خود در دادگاه دفاع کند. در این باره که فعلاً ردِّ صلاحیت، وظیفه ی کدام مرجع قانونی است، جای حرفی نیست، اما این که شورای نگهبان بتواند دلایل محکمه پسند در ردّ صلاحیت های شخصیت های مهم و مؤثر (نه ناشناخته هایی که به هر علتی ثبت نام می کنند!) ارائه دهد، جای بسی تردید وجود دارد (مثل استناد به عدم اعتقاد و التزام به اسلام و...). موارد ردِّ صلاحیت های ناشی از بدفهمی و یا اعمال نظر جانبدارانه (بر اساس گزارش های غیر واقعی و...) چندان عیان است که حاجت به بیان نیست. فعلاً به یک نمونه به عنوان مثال اشاره می شود؛ صلاحیت آقای دکتر مصطفی معین کاندیدای ریاست جمهوری  سال 1384  (که با شیطنت شیاطین و وساطت... و بعداً اشتباه اصلاح طلبان همراه شد) و کاندیدای نمایندگی دهمین دوره ی مجلس شورای اسلامی سال 1394 از کدام یک از اعضا ی محترم شورای نگهبان کمتر بوده است؟! من بعید نمی دانم که این گونه ردِّ صلاحیت ها، مصداقی از بیان قرآن کریم باشد که:" .. وَ یُهلِک الحَرثَ وَ النّسل.. ". نابودی اقتصاد ملی و فساد های کلان مالی از مصداق های  " یُهلِک الحَرثَ " هستند و محروم کردن مردم یک کشور از شایستگان در رده ی مدیران و نمایندگان و ردِّ صلاحیت های گسترده و غیر عادلانه و فراری دادن مغز های متفکر و... از مصداق های " یُهلِک النّسل " اند. فعلاً :

  شرح این هجران و این خون جگر  //   این زمان بگذار تا وقت دگر!

 من آرزو می کنم که در کشورم احزاب بزرگ از جریانات و گرایش های اصلی کشور تشکیل شوند تا  نخبگانِ خود را  برای مدیریت و نمایندگی و... از طریق انتخابات دموکراتیک معرفی کنند. با این کار باری از دوش شورای محترم نگهبان برداشته می شود و کار این شورا سبک می گردد. در این مقال و مجال به این موضوع بیش از این نمی پردازم. تا آن زمان هنوز راه درازی در پیش داریم.

    انصراف یا محرومیت احمدی نژاد از ورود به انتخابات ریاست جمهوری:

در این اندک، در تکمیل مقاله ی مذکور، مسأله ی انصراف احمدی نژاد از ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 1396  از منظری دیگر مورد بررسی قرار می گیرد:

  احمدی نژاد درست پس از انتخابات سال 1388 ، و قبل از شروع دولت دوّمش، پس از این که جایگاه خود را برای دور دوّم ریاست جمهوری اش مستحکم دید، وزیر اطلاعاتش ( آقای محسنی اژه ای) را عزل کرد. با بر کنار کردن او و در آن مدت کوتاه پایان دوره ی دولت اولش، طبق اختیاراتی که قانون در اختیارش گذاشته بود، خود مسؤولیت این وزارتخانه ی حساس را بر عهده گرفت ( طبق قانون تا سه ماه رئیس جمهور می تواند مسؤولیت وزارتخانه ی بی وزیر را به عهده داشته باشد). احمدی نژاد در این مدت، در وزارت اطلاعات چه کرده است که عده ای از بزرگان این کشور( که در قدرتند) از اطلاعات او می ترسند؟! اطلاعات موجود در دست احمدی نژاد، پشتوانه ی او در داد و ستدهای سیاسی با رقبا و حتی حامیانش است. داستان خانه نشینی 11 روزه ی احمدی نژاد هم در دولت دوّمش، باز هم به مسایل  وزارت اطلاعات و وزیر آن ( آقای مصلحی) مربوط می شد. تازه آن وقت بود که، ساده اندیشان فریب خورده ( که متأسفانه دیگران را به بی بصیرتی متهم می کردند!) احساس کردند که درجه ی ولایت پذیری احمدی نژاد، آن قدر هم  که  آن ها خیال می کرده اند، بالا نبوده است!

احمدی نژاد یک بار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از اطلاعاتی(صوتی - تصویری) که توسط یکی از مدیران ارشدش ( قاضی سعید مرتضوی) از برادرِ لاریجانی ضبط شده بود، بر ضد رئیس مجلس استفاده کرد. معنا و مفهوم این عمل تهدید آمیز احمدی نژاد این بود که او می تواند با اطلاعاتی که در اختیار دارد، حتی خانواده ی معروف لاریجانی ها را هم افشا کند! این روش، تهدیدِ دیگرمقامات هم محسوب می شد، که حساب کار خودشان را بکنند!  و مانع راه او نباشند و گر نه...!!

فراموش نکرده ایم که او چندین بار ازافشای لیستی از فاسدان اقتصادی که در جیب دارد سخن گفت! این بخشی از سیاست داخلی چماق و هویج احمدی نژاد بود( این پاکترین دولت از زمان ماد ها !- به تعبیرخودشان-  تا کنون، فاسد ترین پس از انقلاب ازکار درآمده است!!). سعید مرتضوی هم که دستش به خون ( بقول خودش) شهدای وقایع سال 1388 آلوده است، اهدافی از انتشار نامه ی عذر خواهی اش در 21 شهریور 95 دارد که با تأمل در آن به دست می آید(4). یکی از آن اهداف می تواند به زبان حال، این باشد که: اگر عرصه برمن تنگ شود و  پشتم را خالی کنید، اطلاعاتی را رو خواهم کرد! در آن صورت شما را هم با خود به قعر چاه خواهم کشاند!

  تحلیل من این است که مرتضوی(عامل توقیف فله ای نشریات و محکومیت آزادیخواهان) در این نامه بالا ترین مقامات را هم تهدید کرده است! تا زمان انتشار این نامه، دستگاه های رسمی حکومت، از جان باختگان اعتراضات به انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 به عنوان" شهید" نام نبرده بودند!( یا من بی خبرم!). این موضوع چالش جدیدی را پیش روی سال ها تک صدایی های رسانه ملی ایجاد می کند وعده ای از اشخاص و مجموعه هایی را که پاسخگو نیستند، مسأله دار می کند و منتقدین را محق تر خواهد کرد! این بحث را نیز در همین جا نیمه، رها می کنم .

 

نتایج مثبت توصیه ی رهبری به احمدی نژاد:

آیا منصرف کردن احمدی نژاد از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 به سود منافع ملی ایران است یا نه؟  پاسخ در یک کلام: آری! 

با توجه به مسائلی شبیه نمونه های ذکر شده و دلایلی که در ذیل خواهد آمد، احمدی نژاد برای ریاست جمهوری صلاحیت ندارد. من همچنان به اصلاح شیوه ی کاندیداتوری ( به ویژه از طریق احزاب قوی و بزرگ) و چگونگی قانونمندانه ی ردّ صلاحیت می اندیشم، در هر حال در شرایط کنونی، نتیجه ی توصیه ی رهبری  جمهوری اسلامی ایران  به احمدی نژاد، مبنی بر  مصلحت اندیشی برای کشور مثبت است. دلائل آن هم به قرار زیر است:

 

      " نه، به احمدی نژاد"، چرا ؟!

1 - بجز تندروان جبهه ی پایداری، تقریباً اکثر اصولگرایان عاقل از احمدی نژاد برگشته اند. آش حمایت و تاییدات غیر منطقی از احمدی نژاد، به قدری شور بوده است که آشپز هم فهمیده است! (1) ( 2)  اکنون پرونده ی سوء مدیریت و فساد مالی احمدی نژاد و دولتش با عدد و رقم مشخص شده و مجلس شورای اسلامی هم تأیید کرده است.

 2 - قطبی شدن انتخابات، حول شخصی مثل احمدی نژاد برای کشور سمّ مهلک است و تایید صلاحیتش، به معنی تائید عملکردها، سیاست ها و فساد ها و انحراف های اوست. تدبیر رهبری در این موضوع درست است. بررسی خلافکاری های احمدی نژاد می بایست توسط  سیستم قضایی انجام می شد تا فیلش یاد هندوستان نکند. اگر دادستان که مدعی العموم است، کارش را داده بود، رهبری این هزینه را پرداخت نمی کرد.

او و حامیانش بنیان هایی را ویران کرده اند که تا سال ها قابل ترمیم نیست.  دیگر، کشور تحمّل آن سیاست ها را ندارد.

3 - احمدی نژاد در همین نامه کوتاهش به رهبری که در قالب نامه های سربرگدار ویژه ( رئیس جمهور دوره های نهم و دهم!) ارسال شده است، دوجا بیان کرده که  "در این دوره" و " رقابت های انتخاباتی سال آینده" برنامه ای ندارد( 3).  فحوا و معنای ضمنی اش این است که (به خاطر اعلام نظر علنی رهبری)، این دوره نمی آید ولی دست از قدرت برای دوره های بعدی نکشیده است!  آیا بدون محاکمه ی احمدی نژاد راهی برای اقناع افکارعمومی هست؟

4 - احمدی نژاد استاد تخریب،( به شرط حمایت رسانه ملی ) است. استادِ پوپولیسم و عوامفریبی( به شرط جانبداری روحانیت از او) هم هست. استادِ کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم اقتصادی نیز( به شرط فقر و جهل) هست ..... از  همه مهمتر استاد سوء استفاده از نام دین و تشیع و فریب روحانیت به نفع قدرت هم هست. با همین روش هم سرِ بسیاری از بزرگان از مراجع، روحانیون، سیاسیون و نهادها ....کلاه گذاشته است! آن حمایت های بی منطق از او در برابر دیگران در تاریخ ثبت شده است. فراموش نکرده ایم که برخی از همین بزرگان گمان کردند که احمدی نژاد گفتمان انقلاب اسلامی را زنده کرد! البته این تحلیل کاملاً غلط بود، چرا که تداوم اهداف انقلاب، یعنی " استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت( عدالت) " در دوران احمدی نژاد به شدت آسیب دیده است تا آن جا که کشور در آستانه ی سقوط قرار گرفت و اگر چنین نبود، تداوم  راه احمدی نژاد از طریق تائید مشایی یا  رأی به جلیلی یا... ادامه می یافت!

5 - روحانیت نباید اجازه می داد که آبروی مرجعیت، روحانیت، دین و فرهنگ ائمه شیعه ابزار دست قدرت پرستان شود! بیایید نتایج عملکردهای گذشته را ارزیابی کنید! اکنون برخی از همان حامیان احمدی نژاد می گویند که او از روزی که قضیه ی خانه نشینی را بوجود آورد و در مقابل ولایت ایستاد، چنین و چنان...! این ساده سازی موضوع است. احمدی نژاد ازآغاز با بد اخلاقی وارد عرصه ی انتخابات شد. در ادامه، نمونه ای از بد اخلاقی او را در سیاست می گویم.

6 -  دانشگاه ها کمترین حامیان سیاست های احمدی نژاد بودند. در عین حال، صدمات سیاست هایش دردانشگاه درازمدت تر از عرصه ی اقتصاد و سیاست است (بورسیه ها و...).  در انتخابات 1388 در "دانشگاه حکیم سبزواری" بین اساتید رأی گیری شد، احمدی نژاد  3 رأی، کروبی یک رأی و بقیه ی آراء  از حدود 90 نفربه مهندس موسوی اختصاص یافت (نزدیک به 95 درصد). حدود ده سال (از 1384) همان 3 رای حاکمیت داشتند و هنوز....

7 - در شرایطی که مردم فقیر باشند، عده ای با شعار 50000 تومان، رأی خود را می فروشند ( کادَ الفقرُ اَن یکون کُفراً). بسیاری از توده ی مردم، تحلیل درست اقتصادی از تورم و کاهش ارزش پول ملی و...  ندارند. احمدی نژاد برای این دوره وعده ی 250000 تومان داده بود. اقتصاد دانان به تبعات این شعار انتخاباتی قبل از موعد و بی پشتوانه واقفند. از نظر من این شعار در شرایط فعلی، مصداق تشویش اذهان عمومی به قصد فریبکاری است، چون برای تحقق آن، راهی به جز چاپ اسکناس بی پشتوانه و در نتیجه کاهش ارزش پول ملی و افزایش بیش از حدّ تورّم ندارد. علاوه برآن معنی ضمنی و فحوای آن این است که " مردم! هم اکنون حق هر یک ازشما ماهیانه 250000 تومان است که به شما نمی دهند و من قصد احقاق آن را دارم!"

8 - با وجود مواردی زیادی نظیر آن چه گفته شد، تدبیر آیت الله خامنه ای در اعلام نظری که به منصرف کردن احمدی نژاد از ورود به انتخابات ریاست جمهوری انجامید، به سود مردم و کشور است. کافی بود که موضعی مبنی بر نظر نداشتن رهبری در رسانه ها منعکس می شد، آن گاه بود که تبلیغات و سفرهای استانی اش و بدتر از همه حمایت های برخی نهاد ها( که تا چندی پیش مهندسی انتخابات را حق خود می دانستند) وجهه ی ناخوشایندی به خود می گرفت! آیا براستی ایران یکبار دیگر تاب تحمل رئیس جمهوری چون احمدی نژاد - با آن ادبیات فرهنگی، اخلاقی و سیاسی اش - را دارد؟!

 با این حال باز هم احتمالاً احمدی نژاد تلاش خواهد کرد که به صورت غیر مستقیم، با  حمایت از چهره ای دیگر در انتخابات  حضور داشته باشد. این مساله با داد وستدهای پشت پرده بستگی دارد!

9 - قهرمان "بگم! بگم!" در پر بیننده ترین برنا مه ی تلویزیون جمهوری اسلامی در مناظره با مهندس موسوی با بد اخلاقی پوشه ای با عکس خانم زهرا رهنورد( همسر موسوی) را نشان داد و رفتاری از خود بروز داد که البته در تاریخ ماندگارش کرد! درسی که او آن روز داد، امروز آقای ترامپ کاندیدای جمهوریخواه آمریکا یاد گرفته است.

 من اگر اختیارات شورای نگهبان، دادستان کل کشور و....را می داشتم، احمدی نژاد را به خاطر آن عمل ضد اخلاقی و اتهام ضد قانونی اش به دادگاه  می کشاندم. چه گونه است که شورای محترم نگهبان که در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی(1394 )،دامنه ی اختیاراتش را تا رد صلاحیت، حتی پس از رای آوردن (خانم خالقی در حوزه ی انتخابیه ی اصفهان) بسط می دهد، ولی چشم بر همه ی خلافکاری های احمدی نژاد می بندد؟

ورود به حوزه ی خصوصی زندگی رقیب انتخاباتی در مناظره ی تلویزیونی (به علاوه ی اتهام های نامربوط دیگر به سایرین مثل خانواده ی هاشمی رفسنجانی ، ناطق نوری، و...  به قصد مربوط کردن آن ها به موسوی)  یعنی زیر پا گذاشتن اخلاق، یعنی بی تقوایی، یعنی فدا کردن اخلاق در پای سیاست و یعنی کسب قدرت به هر وسیله! چرا آن روز ( انتخابات 1388) شورای نگهبان از این ها گذشت؟! مگر شورای نگهبان قانون اساسی، نگهبان اسلامیت نظام نیست؟! و این نظام اگر بتواند برای جهان حرفی داشته باشد، غیر از اخلاق است؟! من انتظار رفتار اخلاقی از شورای نگهبان ندارم، سوالم این است که چرا بر اساس قانون و همان فقهی که تخصصشان است، عمل نکردند؟

 احمدی نژاد دروغگویی را در برخی بخش ها نهادینه کرد. لطمه ی اخلاقی و فرهنگی که احمدی نژاد بر کشور زده است بیش از این هاست. چه بسا ساده لوحانی که با شعار" اللهم عجل لولیک الفرج " او فریب خورده اند!

10 -  من آرزو نمی کنم که آن چه برای موسوی پیش آمده، برای احمدی نژاد هم پیش آید. ای کاش با احمدی نژاد و همچنین موسوی برخوردی عادلانه و قانونی می شد. ای کاش هر دو عادلانه  محاکمه می شدند! من حتی می گویم ای کاش به موسوی هم گفته می شد که مصلحت شخص تو و کشور در کاندیدا نشدن در انتخابات است!! موسوی برای مصالح ملی، آدم حرف گوش کنی بود. همان گونه که بیست سال سکوت کرده بود ( از 1368 تا 88 ). در این زمینه، کتاب ها نوشته شده و کتاب ها نوشته خواهد شد.

11- آری من اذعان می کنم که در شرایط فعلی (مهر ماه 1395)  کم نیستند کسانی که از رکود اقتصادی می نالند. وضع بازار برای بسیاری از مردم خوب نیست. درآمد دولت از نفت کافی نیست. اثرات برداشتن تحریم ها  زما ن بر است.  در سوریه وعراق و یمن و...در گیر جنگیم. سنگ اندازی بر سر راه دولت کم نبوده است. صدا و سیما و... نامهربان اند. سرمایه گذاری خارجی در این شرایط امری شبیه به محال است. در آمد نفت مثل دولت احمدی نژاد نیست و بسی نکات دیگر....!

 در این حال که دولت در بیان ریشه های این وضعیت ناتوان است، دهک های ضعیف جامعه، دولت را و حتی شخص روحانی را مقصر اوضاع می دانند. این است که است که احمدی نژاد زمینه هایی برای آمدن و مطرح کردن خود مهیا می بیند! این بخش از مردم که قدرت تجزیه و تحلیل قوی ندارند، متوجه نیستند که حاتم بخشی های احمدی نژاد پس ازآن بود که دولت و رئیس جمهوری قبل از او( سید محمد خ...)  با اعتماد سازی  و عملکرد مناسب، کشور را به او تحویل دادند. به اشتباه آن درآمد نفت را به حساب خوبی های احمدی نژاد می گذارند و کمتر ریشه مشکلات امروز را در سیاست های گذشته ی او و حامیانش سراغ می گیرند. حافظه تاریخی ما ضعیف است این است که فریبمان می دهند!

12 -  احمدی نژاد ابتدا  باید محاکمه شود، تا بعد...

"معجزه ی هزاره ی سوم!"( به اعتقاد ذوب شدگان در ولایتش ) به هیچ وجه قابل اعتماد نیست!

 

... و در پایان پیشنهادی به احمدی نژاد برای آزمون او:

از او انتظار نداریم که سیاست های اشتباهش را به نقد بکشد، از او نمی خواهیم که از رقیبش تمجید کند ( آن چنا ن که در مناظره می گفت: آقای موسوی! من به شما علا قه مندم!") ، ولی کمترین انتظار از او این است که بیاید و از این که بر ضد خانم رقیب انتخاباتی اش ( خانم دکتر زهرا رهنورد) در مناظره  سخن گفته، عذر خواهی کند!

در کشوری که عذر خواهی مسوولان خطاکار دیده نمی شود، احمدی نژاد با این عذر خواهی، اندکی از آب رفته را به جوی برگرداند و عذاب وجدانش را کاهش دهد!

                                               فَاعْتَبُروا یا اُولِی الاَبصار!

 

==============

گزیده هایی از نامه ی قاضی مرتضوی دادستان انقلاب و عمومی  سابق:

"با سلام بر محمد و آل طاهرینش. و با درود و سلام به پیشگاه حضرت ولی عصر و امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر...

...نهم ذی‌الحجة  روز عرفه را به فال نیک می‌گیرم. زیرا در این تقارن ایام و مناسبت‌های دینی و الهی رمز و رازهایی است....

...با عنایت به اینکه انتظار به‌حق رهبر معظم و عزیزتر از جانمان این بود که مهار اغتشاش و خنثی‌ نمودن فتنه....

...خانواده‌های آسیب‌دیده....

در رابطه با واقعه خونبار تیرماه 88 که متعاقب فتنه بزرگ و توطئه پس از انتخابات ریاست جمهوری به وقوع پیوست رهبری معظم انقلاب به خاطر عمق فاجعه از آن به جنایت تعبیر فرمودند. به عنوان دادستان وقت عمیقاً ابراز تأسف و اعتذار می‌نمایم و از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادی‌فر، روح‌الامینی و کامرانی طلب پوزش نموده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت می‌نمایم....
در شکل‌گیری آن هیچ عمدی نبوده، ابراز شرمندگی می‌کنم.

... حافظه مسئولان مربوطه باقی مانده...."(4)

================================

  http://www.entekhab.ir/fa/news/203552  (1)

  (2)habarnema.ir/archive/33329.html

http://sabzevarnegar.com/page.php?id=8609&gid=13  ( 3)

http://www.entekhab.ir/fa/news/291441/ (4)

(5) hosseinisabzevar.blogfa.com

 

 

 

دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار...
ما را در سایت دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار دنبال می کنید

برچسب : احتمال رد صلاحیت,درخواست برای رد صلاحیت احمدی نژاد, نویسنده : hosseinisabzevaro بازدید : 338 تاريخ : جمعه 23 مهر 1395 ساعت: 22:22