فضایل فاضل

ساخت وبلاگ

وبلاگ فضایل کلمه وبلاگ فاضل کلمه
درباره ي مرحوم حاج محمد حسین وبلاگ فاضل کلمه
دکتر سید ابوالفضل حسینی - 23 فروردین 1397

مرحوم حاج محمد حسین وبلاگ فاضل کلمه ، در تاریخ 20 فروردین 1397 به دیار باقی رفت. مردي که با نیکنامی زیست ، با نیکنامی باقی خواهد ماند و نامش را به نکویی خواهند برد. این بزرگمرد توفیق آن را داشت که در زمان حیاتش، قدرش شناخته شود.
در تاریخ 4 مرداد 1388 شمسی، همزمان با سوم شعبان 1430 هجري قمري، مراسم نکوداشتی در بانک ملی سبزوار براي حاج محمد حسین وبلاگ فاضل کلمه برگزار شد. در آن مراسم شخصیت هایی در باره ي وبلاگ فاضل کلمه سخن گفتند. مرحوم حمید سبزواري، استاد دکتر سید محمد علوي مقدم، حاج محمد علی فتاحی و این جانب... استاد ناري مرشد کم نظیر نیز قطعاتی متناسب با آن روز و جلسه، حماسه سرایی کرد. آواي بلند شاهنامه خوانی آن روز همراه با صداي طبل زورخانه اي مرشد، خاطره اي به یاد ماندنی در فضاي بانک ملی سبزوار در آن عصر دلنشین به جاي گذاشت. من در مدت بسیار کمی که داشتم، جزوه اي براي آن مراسم آماده کردم.

نکوداشت حاج محمد حسین فاضل  1388

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آن جزوه شامل سخنی از این جانب، گفتگویی با فاضل، مقاله اي از حاج آقاي فتاحی، خاطرات و گفته هایی از
مهندس سعید حسینی، شهرام کاافی، مرحوم شاهرخی، مرحوم محمود بیهقی و مرحوم حمید سبزواري بود که با همت برادر ارجمندم دکتر محمود فاضل انتشار یافت که سندي براي بخشی از تاریخ سبزوار و ارائه دهنده ي بخشی از شخصیت مرحوم فاضل بود. امیدوارم که جزوه ي " نکوداشت حاج محمد حسین فاضل"، تکمیل و بازنشر گردد.

1- استاد دکتر سید محمد علوي مقدم، مرحوم محمود بیهقی، نویسنده ي کتاب دائرةالمعارف بزرگ
سبزوار در مراسم نکوداشت فاضل
2- گفتگوي دکتر حسینی با مرحوم فاضل

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حاج محمد حسین فاضل کارمند باز نشسته ي بانک ملی ایران در سبزوار بود. وجدان کاري اش مثال زدنی و انگیزه اش براي حل مشکل مردم، نمونه بود. خودش می گفت:" تا توانستم خدمت کردم. تا توانستم کار مردم را راه انداختم". بانک ملی سبزوار هم در قدردانی از این مرد بزرگ کوتاهی نکرد.

تصویري که دکتر علی شریعتی به فاضل تقدیم کرد( 1334 ) وتصویري که دکتر احسان
( شریعتی به فاضل تقدیم نمود( 1391


فاضل، هویتی دینی و فرهنگی داشت. قرآن شناس و اهل تفسیر بود. قدر و منزلت فاضل در زمان حیاتش در پیشگاه اهل نظر شناخته بود. استاد دکتر سید محمد علوي مقدم که سابقه آشنایی حدود 67 ساله با آن مرحوم داشته است، در جلسه ي نکوداشت فاضل، او را قرآن شناس، آشنا به نهج البلاغه و شاهنامه معرفی کرد و از این که سبزواریان به تقدیر از ایشان همت گماشته اند، بسیار مسرور شده بود. مرحوم محمود بیهقی، نویسنده ي کتاب دائرة المعارف بزرگ سبزوار به بنده گفت: " فاضل، نام با مسمایی دارند، با فضل است،. یک عالم جامع الشرایط هستند. دراین کتاب نظرات ایشان را منعکس کرده ام". دکتر شریعتی، پس از آزادي از زندان ( سال 1354 ) با شرایطی مواجه شد که مقالاتی از ایشان بدون اجازه اش در روزنامه ي کیهان به منظور تخریب چهره ي وي چاپ می شد. مرحوم حمید سبزواري می گفت که فاضل در منزلشان به دکتر شریعتی قوت قلب می داد که" خدا پشتیبان شماست و مردم شما را می شناسند" مرحوم حمید سبزواري یکبار به من و یکبار هم در جمعی به صراحت گفت که :" من نجات یافته توسط حاج آقاي فاضل هستم!" و منظورش نجات از تفکرات و گرایشهاي دهه ي 30 و 40 شمسی بود.

فاضل، دکتر شریعتی واهل فکر و فرهنگ: بین دکتر شریعتی وحاج محمد حسین فاضل ارادتی برادرانه برقرار بود. می گفت: " دکترشریعتی رفیق و دوست بنده بود و بارها به منزل ما آمده بود، من هم مه خانه شان می رفتم." دکتر از فاضل براي نقد آثارش نظر می خواست. نمونه اي از حضور شریعتی در منزل فاضل را در "زندگی نامه ي شهید محمد فاضل" که از زبان شهید فاضل شنیده ام، آورده ام و در " نکوداشت حاج محمد حسین فاضل" هم از قول خود مرحوم فاضل و نیز مهندس سعید حسینی نقل کرده ام. فاضل با استاد محمد تقی شریعتی نیز ارتباط داشت و در مشهد به منزل ایشان می رفت.
اهل فکر و فرهنگ با فاضل قرابتی خاص داشته اند: با مرحوم حمید سبزواري ، مرحوم فخرالدین حجازي، عباسعلی محمودي مرحوم محمد تقی مجمع الصنایع، و.... از روحانیون سبزوار با آقایان علوي ، شهرستانی، ولی الله اسراري و.. ارتباط داشت.
شهید محمد فاضل: به نظر بنده که با بسیاري از شهداي این دیار بوده و یا زندگی کرده ام، می توان شهید محمد فاضل را نمونه ي شهیدان سبزوار محسوب نمود. او یک نابغه، دانشجوي دانشگاه صنعتی شریف، از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، تحلیلگر مسائل سیاسی، قرآن پژوه، سخنور، اهل قلم، روشنفکر، متدین، عارف، مجاهد و شهید بود. مرحوم فاضل، براي محمد شهیدش که جنازه اش بدست نیامد، این گونه سرود:
             " اگر خبر شوم که کجایی، عزیز دل به چه سان      به پاي سر بروم تا ببینمت آنجا 
                 شبم به گریه و روزم، به آه می گذرد           بیا بیا که دلم پر زشوق دیدار است"


فاضل، قدردان زحمات همسر وفادارش و پدري موفق بود. فرزندانش مسیر تحصیل و زندگی شرافتمندانه را پیش گرفتند. او از زندگی و فرزندانش راضی بود.
در دهه ي 40 و 50 ( پیش از انقلاب)، فاضل محور جلسات دینی در سبزوار بود.
سیاست شناس بود، اخلاقمداري و مردمداري فاضل او را در حوادث سیاسی از مسیر حق منحرف نکرد.
فاضل براي فهم قرآن زبان عربی را جدي گرفته بود، در عین حال دوستدار ادب پارسی و شاعران بزرگ، به ویژه فردوسی بود.
رحلتش را به همه حق پرستان دیار بیهق، خانواده ي معزز فاضل ، به ویژه برادر عزیزم جناب دکتر محمود فاضل، تسلیت می گویم و براي آن مرحوم، از حضرت باري تعالی علو درجات مسالت می کنم.

حضور دکتر احسان شریعتی،حاج محمد علی فتاحی سید ابوالفضل حسینی و... در منزل فاضل - 29 خرداد 1391

 

دکتر سید ابوالفضل حسینی- 23 فروردین1397

دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار...
ما را در سایت دکتر سید ابوالفضل حسینی - سبزوار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hosseinisabzevaro بازدید : 170 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 17:17